Uzman doktor kontrolünde uygulanacak fizik tedavinin zararı yoktur, çoğu zaman hastayı cerrahi müdahale gerekmeden tedavisini sağlar. Uygulanmaması gereken ve dikkatli uygulanması gereken durumlar belirlenerek hastaya uygulanacak fizik tedavi reçetesi uzman doktor tarafından verilir ve takibi yapılır. Uygulanan tedavi şekli, hastanın terapisti ile yakından takip edilir, gerekirse birlikte uygun değişiklikler yapılır.
Felç (İnme) Rehabilitasyonu: Felç (inme) rehabilitasyonu için erken dönemden itibaren özel fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi hizmeti alarak başarılı sonuçlar elde etmeniz mümkündür.
Nörolojik Rehabilitasyon: Başta felç (inme), Omurilik yaralanmaları, MS, Parkinson, ALS ve sinir yaralanmaları gibi nörolojik vakaları için özel fizyoterapist hizmeti alabilirsiniz.
Ortopedik Rehabilitasyon: Diz ve kalça kireçlenmeleri (osteoartrit), bel ve boyun fıtıkları, omuz ve çevresindeki ağrılar gibi ortopedik problemlerde evde fizik tedavi hizmeti alabilirsiniz.
Çocuk (Pediatri) Rehabilitasyonu: Çocuk ve erken yaştaki Serebral Palsy (CP), Spina Bifida, Brakiyal Pleksus, Down Sendromu, Musküler Distrofiler, Skolyoz vb. rahatsızlıkların tedavisini içerir.
Geriatri (Yaşlılık) Rehabilitasyonu: Yaşlanmaya bağlı osteoporoz, kas kaybı, güçsüzlük, yürümede zorluk, ağrı ve düşme vakaları gibi problemlerin en aza indirgenmesi için uygulanır.
Kalça ve Diz Protezi Rehabilitasyonu: Kalça ve diz protezi ameliyatı öncesinde ve sonrasında fizik tedavi desteği gerekmektedir. Erken dönemden başlayarak özel fizyoterapi hizmeti alabilirsiniz.
Manuel Terapi: Manuel Terapi uygulamasıyla özellikle Bel Fıtığı ve Boyun Fıtığı gibi omurga rahatsızlıklarında mucizevi sonuçlar alınabilmektedir. Kalça, diz ve omuz problemlerinde de uygulanabilmektedir. Manuel terapi yönteminde vücudunuzun doğal iyileşme kabiliyeti harekete geçirilir. Bu sayede daha kalıcı bir tedavi sağlanır.
Nöralterapi bir enjeksiyon tedavisidir, yapılan ayrıntılı anamnez, fizik muayene ve laboratuvar testleri sonucunda, hastanın vücudunda hangi bölgelere enjeksiyon yapılacağına karar verilir ve o bölgelere enjeksiyon derinliğine uygun iğnelerle girilerek lokal anestezik madde (lidokain veya prokain) enjekte edilir.